Starfield

Starfield

släpptes 2023-09-06 av Bethesda Game Studios, Bethesda Softworks

Svenska kritiker

6 recensioner

83

Om spelet

Plattformar

PC (Microsoft Windows)Xbox Series X|S

Genrer

SkjutspelRollspelÄventyr

Recensioner

Senses

senses.se

8 / 10

Starfield lyckas skapa en värld där du som spelare sugs in och lätt kan förlora dig många, många timmar. Det är lite ojämnt i presentationen och tidvis lite tomt, men helheten blir liksom större än delarna och Bethesda lovar att fortsätta uppdatera detta i åratal framöver.

Varvat

daniel rydelius

8 / 10

Starfield är Bethesdas första nya varumärke på över 20 år. Men trots att de haft möjligheterna att skapa något helt unikt med Starfield är det, på gott och ont, ett typiskt Bethesda-spel. Ett av deras absolut bästa, visst, men ändå ett som kör i bekanta hjulspår.

Nördliv

fredrik olsson

Starfield är brett och vitt sett till innehåll, och kommer hålla dig bunden i många timmar… förutsatt att du är lyckosam och slipper tuffa buggar. Dess grundläggande artefaktletande driver dig framåt, och får dig att vilja ta dig ut i kosmos, skapa härligt kaos, och varför inte jaga rymdmonster. Det är inte perfekt och inte heller nyskapande... men det är beroendeframkallande. Vad mer kan egentligen begäras av ett spel?

Loading

alexander rehnman

När Fallout 3 var nytt var det många som beskrev det som “Oblivion med skjutvapen” – en inte helt orimlig beskrivning. Bethesdas tolkning av Fallout-serien delade trots allt spelmotor med Oblivion, och det fanns helt klart en hel del Oblivion-DNA i den övriga speldesignen också.

Videos

Screenshots