System Shock

System Shock

släpptes 2023-05-30 av Prime Matter, Nightdive Studios

Svenska kritiker

5 recensioner

73

Om spelet

Plattformar

LinuxPC (Microsoft Windows)MacPlayStation 4Xbox OnePlayStation 5Xbox Series X|S

Genrer

SkjutspelRollspelÄventyr

Recensioner

GameElite

viktor larsson

7 / 10

Efter 30 år återskapas klassikern System Shock till moderna konsoler. Viktor tar sig an Shodan och granskar den nya versionen på Playstation 5 ur en retrogamers perspektiv.

PSbloggen

jonny lindmark

6 / 10

System Shock (1994) anses av många vara en klassiker bland de tidiga actionspelen. Det släpptes i en tid då spel med förstapersonsvy på sätt och vis fortfarande var i sin vagga, men lyckades snabbt…

Senses

henric brandt

8 / 10

System Shock fyller hela 30 år, och det firas med att det nu kommer i en fin remake, som kärleksfullt uppdaterar spelet till en moderna spelare. Det mesta känns igen, men grafiken och spel-mekaniken har uppdaterats för att nu även passa bättre på konsol.

Nördliv

emil levin

Det finns en anledning till att när vi hyllar System Shock-serien så är det oftast tvåan som kommer på tal. Första var janky och kändes ibland som att interagera med en skum DOS-mjukvara och inte ett spel. Mycket av det vi tänker på och minns kommer från tvåan och medan Nightdive sneglat på det när de gjorde sin remake så har de fortfarande inte tagit till sig tanken att vad vi minns med nostalgi är inte i regel första spelet. Trots att remaken på ytan är ytterst polerat på sina ställen, så kan jag inte sluta tänka på hur mycket uppenbart missat potential som genomsyrar hela projektet.

Videos

Screenshots