Firegirl: Hack 'n Splash Rescue DX

Firegirl: Hack 'n Splash Rescue DX

släpptes 2022-06-22 av Dejima Games, Thunderful Publishing

Svenska kritiker

3 recensioner

63

Om spelet

Plattformar

PC (Microsoft Windows)PlayStation 4Xbox OneNintendo SwitchPlayStation 5Xbox Series X|S

Genrer

SkjutspelPlattformÄventyr

Recensioner

Player 1

josefin wennergren

6 / 10

Firegirl: Hack ’n Splash Rescue DX, eller Firegirl kort och gott, är ett härligt litet spel där du spelar som (du gissade rätt) Firegirl, en tuff tjej som följer sin bortgångne fars spår som brandbekämpare. Som chef har hon ingen mindre än sin fars tidigare kollega, som på något märkligt sätt nu blivit brandchef. Hon får provanställning på stadens brandstation där det gäller att bevisa att hon klarar uppgiften. Bränder att släcka finns det gott om, då det på något mystiskt vis dyker upp fler och fler. Det är mystiska böcker, skumma försäljare och elddemoner blandat i en salig röra av vattenslangar och sjukhusräkningar. Den enda utrustning du har med dig ut på dessa släckningsuppdrag är en yxa och din trogna brandslang med högtrycksspruta. Dessa kan uppgraderas genom att köpa fräckare grejer. Och som alla oss andra måste Firegirl jobba för att tjäna pengar och tjäna pengar för att uppgradera sin utrustning, för att sen kunna jobba mer och tjäna ännu mer pengar – circle of life, liksom.

Spel Hubben

7 / 10

Att krossa genom väggen i en brinnande byggnad i min brandbil var riktigt coolt. Att starta varje nivå på det sättet var en fantastisk visuell öppning som alltid väckte ett leende på läpparna. Inte bara det utan att använda yxan för att skada dörrar och golv var också ganska imponerande.

Senses

henric brandt

6 / 10

Skön retro-feeling på grafiken och rolig tolkning på en ganska uttjatad genre. Problemet är att spelet, konstigt nog, är lite för tungt för att köras Switch vilket i sin tur leder till viss frustration.

Videos

Screenshots