Dead Space

Dead Space

släpptes 2023-01-27 av Motive Studios, Electronic Arts

Svenska kritiker

11 recensioner

85

Om spelet

Plattformar

PC (Microsoft Windows)PlayStation 5Xbox Series X|S

Genrer

SkjutspelRollspelÄventyr

Recensioner

Player 1

kenny nordgren

7 / 10

Det är senhöst 2008 och jag sitter i min första lägenhet (en källarlägenhet) i Mariestad och är gräsänkling för kvällen. Jag hade detta år upptäckt att man på Gamestop (länge leve fina Gamestop!) kunde byta in sina gamla spel mot helt nya titlar. Bland flera nya spel som jag bytte till mig återfanns Dead Space, och detta bestämde jag mig för att börja spela just denna kväll då jag var helt ensam, men som en skräckfilmsfantast redan vid denna tid så var det ju givetvis inte några som helst problem. Jag dundrar igång min Playstation 3 och sitter som förstenad ända fram tills att jag stänger av för kvällen. Detta är snart 15 år sedan och således kan minnet svika mig en aning, men vad jag minns spelade jag i max 30 minuter. Jag rörde aldrig spelet mer efter den kvällen. Inte förrän jag åtog mig uppdraget att recensera 2023-års remake.

PSbloggen

jonny lindmark

10 / 10

”I rymden kan ingen höra dig skrika” lyder en känd filmslogan, men nog sannerligen var det många som kunde höra oss skrika i våra vardagsrum när vi först fick ta oss an spelet Dead Space 2008. Spel…

M3

p-a knutsson

4 / 5

10 år efter att Dead Space-serien gick i graven, med en trea som jagade populära trender istället för rymdmonster, får serien nytt liv i remake-form.

Varvat

daniel rydelius

10 / 10

Dead Space är ett mästerverk bland remakes. Trogen originalet samtidigt som det överträffar alla förväntningar - det här är en ny, modern skräckklassiker.

Videos

Screenshots