Yoku's Island Express

Yoku's Island Express

släpptes 2018-05-29 av Villa Gorilla, Team17

Svenska kritiker

6 recensioner

85

Om spelet

Plattformar

PC (Microsoft Windows)PlayStation 4Xbox OneNintendo Switch

Genrer

PlattformPusselPinballÄventyrIndieArkad

Recensioner

Player 1

andreas lennartsson

8 / 10

I mitt bitvis överfyllda huvud har jag en samling spelgenrer som jag tror skulle kunna leda till något önskvärt och intressant. Jag kan dock inte påstå att ett plattformsspel i metroidvania-andan som byter ut hopp-knappen mot diverse element från de klassiska flipperspelen fanns med på den listan. Det var dock innan jag fick en chans att lägga vantarna på svenska Villa Gorillas hybrid som de kallar för Yoku’s Island Express.

Nördliv

ependyma louise

Det här var verkligen en kul idé. Att ta sig fram med hjälp av flipprar känns annorlunda, men är något man snabbt vänjer sig vid. Vissa hektiska moment kräver att man håller tungan rätt i mun. Utforskandet av den stora ön innebär möten med många charmiga karaktärer. Miljöerna är varierade och att kunna upptäcka nya med hjälp av olika förmågor är alltid lika trevligt. Med stämningsfull musik och vacker grafik känns allting väldigt mysigt. En flipp!

Hype

ikto

8.5 / 10

Yoku’s Island Express koncept får en att haja till: Ett plattformsäventyrsspel och flipperspel i ett? Är det ens möjligt att göra och – ännu viktigare – göra bra? Svaret på det är ett rungande ja.

GameElite

linda ernofsson

9 / 10

Är det inte lite bökigt att som en liten skalbagge rulla runt på en stor kula? Jo, men det är nödvändigt om man hamnar på ett flipperbord.

Videos

Screenshots