White Shadows

White Shadows

släpptes 2021-12-07 av Monokel, Headup

Svenska kritiker

4 recensioner

57

Om spelet

Plattformar

PC (Microsoft Windows)PlayStation 5Xbox Series X|S

Genrer

PlattformPusselÄventyrIndie

Recensioner

Nördliv

mattias malm

Rent spelmekaniskt är inte White Shadows världens mest unika spel. Däremot står det ut med att vara så oerhört fokuserat på den premiss man vill förmedla till spelaren och man har slipat samt förfinat allting, att det ändå står ut som en av de mest helgjutna upplevelser man kan spela. Bara för att sitta här och orera med superlativ, nöjer jag mig med att säga att spelet håller en och skär toppklass.

Player 1

alexander cederholm

5 / 10

Hejda mig om ni spelat, sett eller hört det här förut. En tyst pusselplattformare som utspelar sig i ett dystopiskt landskap med vissa abstrakta inslag. Lägg sen på klassiskt fabel-trick där människans jävlighet porträtteras genom djur för att visa oss facismens, xenofobins och slaveriets fulaste ansikte. För det här är en framtid där gud vet vad som hänt med solen och ett slitet industrilandskap badar sparsmakat i artificiellt ljus. Det här är en framtidsmardröm där kapitalismen vill sälja dig ljus och den gör det genom rädsla och utmåla mörker till något som bör fruktas. Världen är inte bara bokstavligt svartvit, hela upplevelsen är det också. I White Shadows är det fågelsläktet en del av detta mörker och paria i samhället. Grisar styr inte likt Orwells Animal Farm (de har dock en roll) utan istället hittar vi vargarna högst i den kapitalistiska näringskedjan.

Senses

senses.se

5 / 10

White Shadows är stiligt och har en ambitiös premiss, men det är för lätt, för buggigt och för kort för att riktigt lämna intryck.

PSbloggen

jesper pettersson

7 / 10

White Shadows beskrivs av utvecklarna själva som en samhällskritisk fabel i genren pusselplattformare och jag kan inte annat än att hålla med. Du axlar rollen som en korpflicka i en industriell, dy…

Videos

Screenshots