Twin Mirror

Twin Mirror

släpptes 2020-12-01 av DON'T NOD, Bandai Namco Entertainment

Svenska kritiker

8 recensioner

55

Om spelet

Plattformar

PC (Microsoft Windows)PlayStation 4Xbox One

Genrer

Äventyr

Recensioner

Varvat

daniel rydelius

7 / 10

Dontnods spirituella uppföljare till Life is Strange är en psykologisk thriller som låter dig komma in i skallen på huvudkaraktären Sam Higgs när han undersöker omständigheterna kring sin bästis död. Det är ett spännande litet äventyr vars mentala skådespel undermineras av ojämnt ljud och stela animationer.

Player 1

andreas lennartsson

5 / 10

Interaktiva äventyr där spelaren väljer vad som ska ske samt får leva med konsekvenserna som dessa beslut kan ha får nästan klassas som en egen genre vid det här laget. Jag tänker i första hand på den stora samlingen av berättelser som Telltale pumpade ut under sin storhetstid, jag tänker även på Dontnod och deras omtyckta Life is Strange-serie. Problemet med den här typen av spel har för mig länge varit att det sällan blir något annat än mer av samma. De är ofta fängslande, ofta tankeväckande, men sällan särskilt utvecklande. Twin Mirror är det senaste projektet från tidigare nämnda Dontnod och berättar historien om Sam Higgs som återvänder till sin hemstad efter sin bästa väns bortgång. Men även fast spelet berättar en mestadels spännande historia som ofta presenteras på ett läckert sätt gör Twin Mirror knappast några insatser för att föra genren framåt, snarare tvärtom.

PlayZine

tommy

Twin Mirror har utvecklats av Dontnod Entertainment som gav oss det fantastiska Life is Strange, och den här gången får vi en thriller med den tidigare grävande journalisten Sam Higgs i huvudrollen…

MovieZine

alexander kardelo

2 / 5

Återbesök småstaden. Lös mysteriet. Hitta mördaren. Rentvå ditt namn. ”Twin Mirror” är ett interaktivt deckarspel från skaparna av ”Life is Strange”, men kommer aldrig i närheten av samma fängslande berättelse eller emotionella punch.

Videos

Screenshots