Tunic

Tunic

släpptes 2022-03-16 av Andrew Shouldice, Finji

Svenska kritiker

4 recensioner

65

Om spelet

Plattformar

PC (Microsoft Windows)MacPlayStation 4Xbox OneNintendo SwitchPlayStation 5Xbox Series X|S

Genrer

PusselRollspelÄventyrIndie

Recensioner

Player 1

rickard eklund

4 / 10

Efter att ha varit frånvarande som skribent i snart 1,5 år såg jag fram emot en mjukstart. Så när Tunic föll ner i knät kändes det helt rätt. Trailern visar en färgglad värld och en äventyrslysten och söt räv med ett svärd. Zelda-vibbarna från 8-bit-tiden vaknade direkt till liv i mig. Perfekt, tänkte jag!

Loading

kiki ågren

Det har gått snart fem år sedan Tunic först utannonserades och sedan dess har jag väntat ivrigt. Spelet har konsekvent legat högst på min önskelista, varvid jag tidigare gjort den totala felbedömningen av ett 2019-släpp innan jag mentalt kategoriserade det som ett evighetsprojekt. “Det blir klart när det är klart”, helt enkelt.

Gamereactor

9 / 10

En mystisk ö, en tyst räv och ett äventyr där ingenting är vad det verkar vara. Tunic är en av de största överraskningarna på mycket länge...

Nördliv

joel svahn

En mästerlig uppvisning på vad som gör just dataspel bra på att berätta det dataspel handlar om. Med geniala berättargrepp, hemligheter i mängder och ständigt engagerande gameplay har jag svårt att tro att detta inte blir en topp tio på årets GOTY.

Videos

Screenshots