The DioField Chronicle

The DioField Chronicle

släpptes 2022-09-22 av Square Enix, Lancarse

Svenska kritiker

5 recensioner

53

Om spelet

Plattformar

PC (Microsoft Windows)PlayStation 4Xbox OneNintendo SwitchPlayStation 5Xbox Series X|S

Genrer

RollspelSimulationStrategiTurordningsbaserad strategi

Recensioner

Varvat

daniel onemark

6 / 10

The DioField Chronicle är exakt allt jag vill ha av ett strategirollspel, varken mer eller mindre.

Player 1

conny andersson

6 / 10

Alla genrer har sin historia med mängder av spel och jag imponeras ofta av hur variationsrikt det ändå kan vara inom just samma stil. Ofta räcker det att man kanske förnyar och putsar på enskilda beståndsdelar, eller rentav enbart hittar en originell grafisk nisch, för att ett spel som delar samma spelmekanik med det som kom före ändå kan kännas fräscht. The DioField Chronicle är som helhet något som känns både fräscht och underhållande och mina timmar på den krigshärjade kontinenten spelet utspelar sig på blev en underhållande om än lite monoton upplevelse. Men i slutändan blev den framförallt inte så minnesvärd jag hade hoppats på.

Nördliv

victoria sandberg

The DioField Chronicle är ett JRPG med en ny unik stridmekanik i realtid där det gäller att hålla koll på hela slagfältet samtidigt och aktivera specialattacker vid rätt tillfälle med sina karaktärer på rätt ställe. Den något svaga och till en början förvirrande berättelsen gör att prislappen enligt mig är något hög. Men är man nyfiken på den intressanta stridsmekaniken så rekommenderar jag att testa spelets demo och efter det kanske ge hela spelet ett försök.

PlayZine

tommy

Prisjägarna i förbandet Blue Fox strider för en hertigs räkning när ett politiskt krig letar sig ut på stridsfältet. Square Enix och Lancarse levererar ett rollspelsäventyr där striderna påminner m…

Videos

Screenshots