Tales of Arise

Tales of Arise

släpptes 2021-09-10 av Bandai Namco Entertainment, Bandai Namco Studios

Svenska kritiker

9 recensioner

79

Om spelet

Plattformar

PC (Microsoft Windows)PlayStation 4Xbox OnePlayStation 5Xbox Series X|S

Genrer

RollspelÄventyr

Recensioner

Varvat

daniel rydelius

9 / 10

Tales of Arise är ett suveränt japanskt rollspel och en fantastik nystart för serien. Det bär med sig de bästa egenskaperna av riktigt bra rollspel: intressanta karaktärer, stabil stridsmekanik och karaktärsutveckling, en värld som väcker nyfikenhet, och förmedlar en stor variation av känslor under det massiva äventyret. Tales of Arise är spelet fans väntat på.

PSbloggen

jesper pettersson

9 / 10

Tales of Arise har den otroligt klyschiga rollspelsöppningen där en ung man med minnesförlust måste resa sig mot onda förtryckare och hans handlingar leder mot mer episka äventyr. Men ganska snabbt…

Player 1

douglas lindberg

8 / 10

Att spela japanska rollspel verkar tydligen ha blivit min nya grej. Efter Final Fantasy VII Remake i fjol var suget stort efter mer och jag har hunnit kolla in både Xenoblade Chronicles och Scarlet Nexus under året som gått. De båda är bra spel men när trailers började kavlas ut för ett spel i en serie som uppenbarligen gått många förbi så väcktes intresset ännu lite mer än vad det gjort förut. Tales of Arise såg ut att vara något alldeles extra och med facit i hand kan jag konstatera att ja, så är fallet. En engagerande berättelse, fartfylld gameplay och bedårande grafik får en att förbise de flesta brister i en genre som någonstans behövde lite fräscht blod i sina vener. Kolla in klippet nedan, så kanske du börjar förstå vad jag menar.

Senses

senses.se

8 / 10

Bandai Namcos Tales of Arise är ett härligt, men inte helt perfekt, japanskt rollspel att förlora sig i.

Videos

Screenshots