Super Mario RPG

Super Mario RPG

släpptes 2023-11-17 av Nintendo, ArtePiazza

Svenska kritiker

4 recensioner

73

Om spelet

Plattformar

Nintendo Switch

Genrer

Rollspel

Recensioner

Senses

senses.se

7 / 10

Super Mario RPG är ett genom-mysigt Mario-äventyr i 90-tals RPG-anda, med turbaserade strider och tillhörande lagbygge. Det är aningen lätt och aningen kort, men medan det pågår lär det glädja såväl gamla som nya spelare.

Loading

alexander rehnman

Det har säkert hänt dig också att du spelat ett lite äldre spel, sett en äldre film eller läst en äldre bok och kanske tänkt “jaha, det är därifrån den där grejen kommer!” eller “nu förstår jag varifrån den här andra grejen fick sin inspiration!” eller något i den stilen. Tidigare i år såg jag för första gången Stanley Kubricks geniala satirfilm Dr. Strangelove or: How I Learned to Stop Worrying and Love the Bomb. Även om jag var bekant med många av de mest ikoniska scenerna och replikerna sedan tidigare var det ögonöppnande att se filmen och få en kontext för dem – och massa andra referenser man tidigare missat. Ungefär som när jag började läsa Dune inför släppet av filmatiseringen och insåg hur den måste ha varit en stor inspirationskälla till Star Wars.

FZ

johan lorentzon

4 / 5

Marios första rollspel fortsätter vara hans galnaste. Ja, det är en komplimang.

Gamereactor

johan mackegård hansson

7 / 10

Johan har rollspelat tillsammans med Svamprikets mäktigaste hjältar i ett äventyr som bjuder på en helt annorlunda Mario-upplevelse än den vi är vana vid...

Videos

Screenshots