Sonic Origins

Sonic Origins

släpptes 2022-06-22 av Sega, Headcannon

Svenska kritiker

5 recensioner

68

Om spelet

Plattformar

PC (Microsoft Windows)PlayStation 4Xbox OneNintendo SwitchPlayStation 5Xbox Series X|S

Genrer

PlattformÄventyr

Recensioner

Player 1

tobias klein

7 / 10

Jag har något jag måste bekänna: jag har aldrig ägt eller spelat ett Sonic spel. Eller det kanske inte riktigt är sant, jag hade Mario & Sonic at the Sochi 2014 Olympic Winter Games samt Super Smash Bros Wii U. Ingetdera ett spel med Sonic som huvudkaraktär utan bara spel där han är med, det ena mer än det andra. Sonic har existerat i en konstig sorts mellanting runtomkring mig. Det händer då och då att jag ser en trailer för det senaste spelet på Youtube eller någon som recenserar ett gammalt eller nytt spel och som antingen hatar eller älskar det. Det verkar ganska jobbigt att vara ett fan av Sonic då ingen verkar hålla med någon om vad de tycker och tänker. Jag hade inte direkt någon åsikt om spelen men tänkte att det kanske var dags att ta steget in i Sonics värld, så jag tog mig en titt på Sonic the Hedgehog från 2020. 90 minuter senare och med näsdukarna kastade i papperskorgen bestämde jag mig för att börja från början med Sonic och som tur är har Sega släppt ett spel som kan hjälpa mig göra just det. I slutet av juni gavs Sonic Origins ut till samtliga större plattformar och det gav mig det perfekta tillfället att plocka upp det.

Spel Hubben

6 / 10

En ny Sonic the Hedgehog-samling återskapar de fyra bästa Mega Drive-spelen i en mer modern form, men hur definitiv är den här utgåvan? Det tar vi reda på i denna recensionen!

Loading

martin norén

Efter succén som var Sonic-filmen från 2020 fattade Sega beslutet att göra tidigare Sonic-spel tillgängliga på moderna plattformar med widescreen-kompatibilitet och nya funktioner för att tilltala både nya tillika gamla fans. Ett par kritikstormar senare, när Sega utan förvarning började plocka bort portar av gamla Sonic-klassiker från samtliga digitala butiker till mångas förtret, är äntligen tiden kommen för vår blå igelkottsvän att möta en ny generation spelare.

GameElite

steve gilman

8 / 10

A surprising return to classic Sonic gameplay.

Videos

Screenshots