Pokémon Legends: Arceus

Pokémon Legends: Arceus

släpptes 2022-01-28 av Nintendo, Game Freak, The Pokémon Company

Svenska kritiker

7 recensioner

71

Om spelet

Plattformar

Nintendo Switch

Genrer

RollspelTurordningsbaserad strategiÄventyr

Recensioner

Varvat

daniel onemark

8 / 10

Pokémon Legends: Arceus tar som så många andra spel efter Zelda: Breath of the Wild och försöker samtidigt med ett omdanat system för fajt och fångst skaka om rejält i den klassiska formeln. Resultatet är blandat, men får ändå kallas för en rejäl framgång.

MovieZine

anders eklöf

3 / 5

Den senaste delen i den populära "Pokémon"-serien vänder upp och ner på konceptet, vilket skapar en både bättre och sämre spelupplevelse än tidigare.

Spel Hubben

amelia

9.5 / 10

Pokémon Legends: Arceus är ett riktigt, riktigt snyggt spel.

Loading

martin norén

För oss som växte upp under sent 1990- och tidigt 2000-tal fanns det med säkerhet en sak gemensamt. Varje lördagsmorgon ringde klockan extra tidigt, trots att det var helg och alltså chans till en lång och skön sovmorgon. I stället för något sjusovande slängdes Turtles-täcket snabbt av och benen rörde sig per automatik mot den fyrkantiga bjässe till TV som prydde vardagsrummet. Med näsan tryckt mot rutan och fjärrkontrollen i högsta hugg zappades kanal fyra in och likt en överentusiastisk barnkör på skolavslutning sjöng alla landets fem- till tioåringar med i den nu ikoniska introlåten ”Måste fånga fler”. Pokémon Legends: Arceus är en dröm som går i uppfyllelse för alla de som växte upp med TV-serien och filmerna på 90-talet. För de som i årtionden fantiserat om att helt fritt kunna resa runt i Pokémons fantastiska värld och utforska hur det skulle vara att leva tillsammans med dessa fascinerande varelser bjuds här på ett storslaget äventyr som trots en del felsteg ändå kommer med ett par nya innovationer.

Videos

Screenshots