Live A Live

Live A Live

släpptes 2022-07-22 av Square Enix

Svenska kritiker

3 recensioner

80

Om spelet

Plattformar

PC (Microsoft Windows)PlayStation 4Nintendo SwitchPlayStation 5

Genrer

RollspelÄventyr

Recensioner

Nördliv

fredrik olsson

Live A Live må ha några skönhetsfläckar, men på det stora hela är det en uppfriskande spelstund – oavsett var du spelar dessa mixade kapitel. Tack vare finfin grafik, ljud och pålitliga berättelser som förs samman når detta ändå utmärkelsen ”bra köp”. För det är det utan tvekan värt!

Loading

aleksandar buntic

Live A Live är en gömd pärla från en tidigare era där idéer och strukturer för japanska rollspel inte var helt satta ännu. Många utvecklare experimenterade flitigt med genren och ibland lyckades experimenten etablera nya system som fick leva vidare, medan andra istället slängdes bort. Det går definitivt se DNA från Live A Live i några av Square Enix senare titlar – tänker kanske främst på Chrono Trigger som släpptes året efteråt – men samtidigt har spelet sin egna ljuvliga stämning. Originalet släpptes aldrig i väst utan det är först med denna remake som spelet fått en officiell översättning och släpps här. Jag uppskattar verkligen Square Enix nya satsning att lyfta fram gamla och ibland nischade spel i ett nytt ljus – jag hoppas att det blir en succé hos dem och att vi någon gång får en riktigt maffig remake av Chrono Trigger.

PlayZine

tommy

4 / 5

Ett japanskt rollspel, flera vitt skilda kapitel. Live A Live känns lika charmigt som originellt och nyskapande trots att originalversionen släpptes redan under 1994. Originalet av Live A Live lans…

Videos

Screenshots