Elden Ring

Elden Ring

släpptes 2022-02-25 av Bandai Namco Entertainment, FromSoftware

Svenska kritiker

13 recensioner

93

Om spelet

Plattformar

PC (Microsoft Windows)PlayStation 4Xbox OnePlayStation 5Xbox Series X|S

Genrer

RollspelÄventyr

Recensioner

Teknikhype

ivan

7 / 10

Elden Ring bjuder på ett äventyr som vi sent kommer att glömma med stor värld att utforska, men det finns mycket som From Software kunde gjort bättre speciellt när det gäller grafiska och ljudet, men äventyret väger över till det bättre på många sätt vilket gör att Elden Ring blir ett spel vi sent kommer att glömma.

Spel Hubben

9 / 10

Elden Ring börjar löjligt starkt, men när den drar på sig håller den ständiga fiendens och bossupprepningen och en del dålig mötesdesign senare i spelet det bara tillbaka från att vara Froms finaste verk, med den öppna världen...

M3

billy ekblom

5 / 5

Som det mest efterlängtade spelet på flera år har From Softwares jättetitel Elden Ring en hel del press på sig. Och vi har glädjen att Elden Ring levererar på samtliga punkter. En milstolpe för hela genren!

Player 1

conny andersson

9 / 10

Berättelsen om hur Shigeru Miyamoto klättrade i grottor utanför sitt hem i Japan och således fick inspirationen till att skapa The Legend of Zelda får mig att tro att drygt 35 år av open world-spel i allmänhet och spelevolution i synnerhet på något liknande vis varit den stora inspirationskällan till Elden Ring. Men allra mest vill jag tro att detta är det mest naturliga steg för utvecklarna att ta med denna titel. Jämförelsen med Zelda hittas enkelt också i hur Nintendo lät Breath of The Wild vara det första spelet i serien att utspela sig i en helt öppen värld. From Software tar alltså ett liknande steg genom att ge sitt nästa spel monumental skala men mot samma bekanta grund som titlarna som kommit före. Även om det fortfarande är en brutalt svår resa är det denna gång också friare än någonsin, vilket gör att jag äntligen tillbringar mer tid i The Lands Between än jag gjort i något tidigare spel från From Software.

Videos

Screenshots