Dragon's Dogma II

Dragon's Dogma II

släpptes 2024-03-22 av Capcom

Svenska kritiker

7 recensioner

80

Om spelet

Plattformar

PC (Microsoft Windows)PlayStation 5Xbox Series X|S

Genrer

Rollspel

Recensioner

PSbloggen

fredrik johansson

9 / 10

För 12 år sedan packade jag en kappsäck och gav mig ut i vildmarken i det då nysläppta Dragon’s Dogma. Jag visste att jag skulle gå mot nordväst, upp mot en liten by. Med mig hade jag ett par dator…

Varvat

daniel rydelius

6 / 10

Capcom och Hideaki Itsuno släpper en egensinnig uppföljare till sin kompromisslösa kultklassiker. Men Dragon’s Dogma 2 lider av problematisk prestanda och den stundvisa underhållningen kompenserar inte för spelets bristande innovation. Så mycket potential har gått förlorad!

Senses

henric brandt

8 / 10

Dragon's Dogma 2 är den efterlängtade uppföljaren som äntligen är här efter tolv långa år. Allt är större och bättre denna gång! Bland annat är kartan fyra gånger så stor som i originalspelet.

Loading

jimmy seppälä steén

Jag är inte en av dem som har väntat på en uppföljare på det numera kultklassade Dragon’s Dogma. Spelet som kändes som en bastard mellan The Elder Scrolls, Monster Hunter och Shadow of the Colossus. Just då, när det visades upp första gången, såg det riktigt häftigt ut att kunna klättra upp på ett monster och hugga det flertalet gånger i ryggen. Dessutom kunde man använda sig av så kallade ”pawns” – AI-kontrollerade karaktärer som är skapade av andra spelare som man kan rekrytera till sitt spel. Även om jag egentligen hade velat att Dragon’s Dogma skulle vara ett renodlat kooperativt spel var det ändå en fräsch idé 2012. Vilket det fortfarande är.

Videos

Screenshots