DOOM Eternal

DOOM Eternal

släpptes 2020-03-19 av Bethesda Softworks, id Software

Svenska kritiker

9 recensioner

80

Om spelet

Plattformar

PC (Microsoft Windows)PlayStation 4Xbox OneNintendo SwitchPlayStation 5Xbox Series X|SGoogle Stadia

Genrer

Skjutspel

Recensioner

Varvat

nakadai sundström

8 / 10

Tänk er att ni växer upp i ett övergivet, fuktskadat hus. Ni har inga möbler, golvet är knarrigt, sängarna består av containermadrasser och vintrarna är förjävliga utan isolering. Sedan flyttar ni in i ett hus med värme, riktiga sängar, soffor, stolar och bord. Ni har ett kylskåp fullt med mat, en TV med underhållning och klinkers i ett badrum med perfekt temperatur och tryck. För mig är kvalitetsnivån densamma när det kommer till handkontroll och tangentbord/mus i FPS-spel. Nu har jag tvingats gå tillbaka till den där fläckiga, fuktskadade madrassen till handkontroll.

Player 1

niklas alicki

8 / 10

När man är involverad i ett online- eller multiplayerspel som till exempel Battlefield 5, The Division 2 eller Call of Duty pratar man ofta om ett “meta”. Ordet är en förkortning för “most effective tactic available” och syftar på vilka vapen, kunskaper, rustningar och strategier som är bäst för att kunna vinna en match, men har i en vidare betydelse kommit att stå för alla de integrerade delar som gör att spelet känns balanserat och rättvist.

GameElite

viktor larsson

8 / 10

Doom har alltid varit förknippat med våld, demoner och ett högt tempo. Detta har aldrig varit så sant som i Doom Eternal. Ett spel som helt skamlöst sätter spelaren i centrum av en högoktanig våldsorgie genom helvetets nio cirklar.

PSbloggen

jonny lindmark

9 / 10

Doom-serien har sedan länge varit en koloss till kulturfenomen och lever tack vare sina många fans och högkvalitativa spel vidare från spelgeneration till spelgeneration. 2016 kom Doom (8/10), som …

Videos

Screenshots